KookJij

Pannenkoek met garnaaltjes

Een heerlijk pannenkoek met garnaaltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: plus m
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pannenkoek met garnaaltjes te bereiden

Voor de vulling: smelt de boter in de pan, roer er de bloem en geleidelijk de melk bij. Laat koken en kruid met peper en zout.
Borstel de champignons proper met een borsteltje, breek de steeltjes af en snijd in schijfjes.
Neem van het vuur en doe er de eierdooier, de gemalen kaas, de garnalen en de champignons in schijfjes bij.
Spreid dit mengsel uit op een schaal uit en laat afkoelen.
Maak het deeg voor de pannekoeken: doe daarvoor de bloem in een kop en maak een kuiltje in het midden.
Voeg het ei toe en kruid met peper en zout.
Roer er de melk in kleine hoeveelheden door tot je een glad beslag krijft.
Bak vier pannenkoeken in een bakpan met wat boter.
Verwarm de oven op 200°C.
Leg op elke pannenkoek een vierde van het intussen stijf geworden vulsel.
Plooi de pannenkoeken in vieren of rol ze op.
Leg ze in een beboterde ovenschaal.
Bestrooi met een beetje paneermeel en leg er enkele nootjes boter op.
Laat 20 minuten gratineren in een hete oven en dien warm op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst