Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoek met suiker en kaneel
PT30M
Pannenkoek met suiker en kaneel
Een heerlijk pannenkoek met suiker en kaneel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sam Stienen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4. personen
Categorieën:
- > Kinderen - Verjaardag
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijzelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoek met suiker en kaneel te bereiden
Klop de eieren met een beetje zout los.
Roer de bloem erdoor met beetje bij beetje melk zodat er geen klontjes in komen.
Maak de pan goed heet, doe er een beetje boter in en giet er een pollepel beslag in.
Draai de pan rond zodat het deeg de bodem bedekt.
Laat de bovenkant droog worden en draai de pannenkoek als de onderkant mooi goudbruin is, dan om.
Nog even bakken en dan is hij klaar.
Laat hem op een bord glijden, steek er eventueel vormpjes uit en bestrooi hem met suiker en kaneel.
Lekker bij ijs, of als ontbijt als iemand jarig is.
Roer de bloem erdoor met beetje bij beetje melk zodat er geen klontjes in komen.
Maak de pan goed heet, doe er een beetje boter in en giet er een pollepel beslag in.
Draai de pan rond zodat het deeg de bodem bedekt.
Laat de bovenkant droog worden en draai de pannenkoek als de onderkant mooi goudbruin is, dan om.
Nog even bakken en dan is hij klaar.
Laat hem op een bord glijden, steek er eventueel vormpjes uit en bestrooi hem met suiker en kaneel.
Lekker bij ijs, of als ontbijt als iemand jarig is.
Mijn kookverhaal (Sam Stienen)
Ik heb ooit een kookboekje samengesteld met school, voor moederdag. Ieder kind van mijn klas schreef daar zijn lievelings recept in, en de juf maakte een boekje voor elke moeder. Dit was mijn lievelingsrecept!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Mie Toe zegt:
bametz-saffrie zegt:
Liske zegt: