Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoekjes met tonijn
PT50M
Pannenkoekjes met tonijn
Een heerlijk pannenkoekjes met tonijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoekjes met tonijn te bereiden
Laat de tonijn en mais uitlekken.
Pel en snipper de ui.
Doe 125 gr. bloem in een kom.
Maak in het midden een kuiltje.
Klop er het ei in en giet er 150 ml. melk bij.
Meng goed door elkaar.
Giet er dan nogmaals 150 ml. melk bij en roer goed, tot een dik vloeibaar beslag ontstaat.
Verhit wat olie in een pan met een doorsnee van 20 cm.
Bak van het beslag na elkaar 8 pannenkoeken.
Keer ze zodra de onderzijde bruin wordt.
Doe steeds een beetje olie in de pan.
Houd de pannenkoeken warm.
Verwarm de boter in de pan en fruit de ui.
Strooi de rest van de bloem erover.
Bak deze 1-2 min. mee.
Giet de rest van de melk en de bouillon erbij en laat onder voortdurend roeren iets indikken.
Voeg de tonijn en maïs toe en verwarm 5-6 min. mee.
Breng op smaak.
Roer er de crème fraîche en de peterselie door.
Vul de pannenkoeken ermee, rol ze op en serveer ze met citroen.
Pel en snipper de ui.
Doe 125 gr. bloem in een kom.
Maak in het midden een kuiltje.
Klop er het ei in en giet er 150 ml. melk bij.
Meng goed door elkaar.
Giet er dan nogmaals 150 ml. melk bij en roer goed, tot een dik vloeibaar beslag ontstaat.
Verhit wat olie in een pan met een doorsnee van 20 cm.
Bak van het beslag na elkaar 8 pannenkoeken.
Keer ze zodra de onderzijde bruin wordt.
Doe steeds een beetje olie in de pan.
Houd de pannenkoeken warm.
Verwarm de boter in de pan en fruit de ui.
Strooi de rest van de bloem erover.
Bak deze 1-2 min. mee.
Giet de rest van de melk en de bouillon erbij en laat onder voortdurend roeren iets indikken.
Voeg de tonijn en maïs toe en verwarm 5-6 min. mee.
Breng op smaak.
Roer er de crème fraîche en de peterselie door.
Vul de pannenkoeken ermee, rol ze op en serveer ze met citroen.
jolangel zegt:
Ik gebruik tonijn op water maar het is ook mogelijk om het met tonijn op olie te maken.:p