KookJij

Pansanella

Een heerlijk pansanella recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: De boerenkeuken van Toscane
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pansanella te bereiden

Week het brood in water. Knijp het goed uit en verkruimel het.
Hak de geschilde komkommer in stukjes, snijd tomaten fijn. Hak de ui, knoflook en peterselie samen fijn. Scheur de basilicum blaadjes fijn.
Meng alles goed door elkaar en schenk er royaal olijfolie en beetje azijn over. Voeg wat zout en peper toe.
Laat het staan op een koele plek, beter niet i.d. koelkast.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Dit is een Toscaans gerecht, uit "De boerenkeuken van Toscane". Ik geniet erg van de recepten van dit kookboekje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Hi Saskia
Heb nu Balsamico van Olitalia.
Proef het verschil wel met Carbonell, wat ik altijd gebruik. Weet niet of ik dit echt lekker vind, maar wel beter van smaak.Hans
:):)
saskia

saskia zegt:
gaat vooral om de leeftijd, en probeer een IT merk te nemen, geen GrandItalia!!
hns

hns zegt:
Hoi Ik woon in Amersfoort, ga morgen bij de Sligro (grooth) kijken, beveel je nog een bepaald merk aan, of gaat het vrnl om de leefdtijd?
Dank en grt
Hans:):)
saskia

saskia zegt:
ja klopt, hoe ouder, des te duurder. op zich een goede fles aanschaffen voor dit soort salades: zeker doen!! Bij een speciaalzaak. Als je in Bollenstreek woont: Katwijk zit hele goede zaak "passione italia, daar haal ik het altijd.
hns

hns zegt:
dank je wel Saskia. Heb jij verstand van Balsamico's, ik heb begrepen dat er nogal verschil in zit, ook qua leefdtijd. grt hans:)
saskia

saskia zegt:
Gebruik balsamico azijn, nog lekkerder!!