Dit is een Toscaans gerecht, uit "De boerenkeuken van Toscane". Ik geniet erg van de recepten van dit kookboekje.
Recept
« Terug naar recepten
Pansanella
PT20M
Pansanella
Een heerlijk pansanella recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
De boerenkeuken van Toscane
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pansanella te bereiden
Week het brood in water. Knijp het goed uit en verkruimel het.
Hak de geschilde komkommer in stukjes, snijd tomaten fijn. Hak de ui, knoflook en peterselie samen fijn. Scheur de basilicum blaadjes fijn.
Meng alles goed door elkaar en schenk er royaal olijfolie en beetje azijn over. Voeg wat zout en peper toe.
Laat het staan op een koele plek, beter niet i.d. koelkast.
Hak de geschilde komkommer in stukjes, snijd tomaten fijn. Hak de ui, knoflook en peterselie samen fijn. Scheur de basilicum blaadjes fijn.
Meng alles goed door elkaar en schenk er royaal olijfolie en beetje azijn over. Voeg wat zout en peper toe.
Laat het staan op een koele plek, beter niet i.d. koelkast.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Dank en grt
Hans:):)
saskia zegt:
hns zegt:
hns zegt:
Heb nu Balsamico van Olitalia.
Proef het verschil wel met Carbonell, wat ik altijd gebruik. Weet niet of ik dit echt lekker vind, maar wel beter van smaak.Hans
:):)