Je kunt dit als voorgerecht geven bijv. met toast of zelfs enkele frietjes of als lunchgerecht.
De paprika's wel goed aandrukken bij het vullen en snijd ze pas in stukken als ze stijf geworden zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Paprika gevuld met brie (zie info)
PT20M
Paprika gevuld met brie (zie info)
Een heerlijk paprika gevuld met brie (zie info) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Blue Band boekje : Kleine Gerechten 1991
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprika gevuld met brie (zie info) te bereiden
De boter moet op kamertemperatuur zijn.
De paprika's heel laten, met steeltje eraan als dat kan. Blancheer de paprika's ong. 5 minuten in kokend water. Onder koud water afspoelen. Halveer ze dan in de lengte en verwijder zaadjes en zaadlijsten.
De noten in een koekenpan droog roosteren tot lichtbruin. Hak ze dan, maar niet al te fijn.
De brie ontkorsten en fijn prakken.
Doe de brie samen met de boter in een blender of keukenmachine en pureer dit tot een gladde massa. Of prak alles zeer goed met een vork.
De slagroom lobbig kloppen en dan samen met de noten + 1 el fijngehakte peterselie voorzichtig door het briemengsel roeren.
Vul hiermee de halve paprika's. Laat ze dan ± 2 uur opstijven in de koelkast.
Vóór het serveren snijd je met een vochtig scherp mes de paprikahelften in de lengte in 3 of 4 stukken.
Verdeel ze over borden en garneer ze met takjes peterselie.
De paprika's heel laten, met steeltje eraan als dat kan. Blancheer de paprika's ong. 5 minuten in kokend water. Onder koud water afspoelen. Halveer ze dan in de lengte en verwijder zaadjes en zaadlijsten.
De noten in een koekenpan droog roosteren tot lichtbruin. Hak ze dan, maar niet al te fijn.
De brie ontkorsten en fijn prakken.
Doe de brie samen met de boter in een blender of keukenmachine en pureer dit tot een gladde massa. Of prak alles zeer goed met een vork.
De slagroom lobbig kloppen en dan samen met de noten + 1 el fijngehakte peterselie voorzichtig door het briemengsel roeren.
Vul hiermee de halve paprika's. Laat ze dan ± 2 uur opstijven in de koelkast.
Vóór het serveren snijd je met een vochtig scherp mes de paprikahelften in de lengte in 3 of 4 stukken.
Verdeel ze over borden en garneer ze met takjes peterselie.