Recept
« Terug naar recepten
Paprika ragout
PT20M
Paprika ragout
Deze ragout kun je serveren in een pasteibakje of in een eigengemaakt broodmandje. Op de foto: een sneetje brood met deegroller heel dun gerold, met een ronde uitsteekvorm uitgestoken en even in de oven geroosterd.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookplakboek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprika ragout te bereiden
- Verhit de boter in een pannetje en fruit hierin op zacht vuur de ui en knoflook tot de uistukjes glazig zijn.
- Voeg de paprikastukjes toe en de kruiden en laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen of tot je de paprika zacht genoeg vindt naar je eigen smaak.
- Strooi al roerend de bloem erover en laat even meebakken.
- Giet een klein gedeelte van de bouillon bij het mengsel en breng aan de kook. Doe niet teveel bouillon erbij, dat kan altijd nog.
- Als dit kookt, beetje bij beetje al roerend nog een gedeelte van de bouillon erbij gieten tot je vindt dat de ragout de juiste dikte heeft.
- Laat het geheel even pruttelen, zo nodig nog extra kruiden erbij en als je wilt een scheutje room/crème fraïche erdoor roeren.
- Serveer als lunchhapje of voorgerecht, bestrooid met fijngehakte peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerda Lamers zegt:
Yvonne Oude Rengerink zegt:
Het past ook in ieder dieet dus een goed begin van het nieuwe jaar.
Gerda Lamers zegt:
Anna Koudys zegt:
Je kan er zo heerlijk mee variëren.
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Wil je vlees/ vis erbij dan wat hamreepjes of Hollandse garnalen erdoor roeren. Ook lekker met witte rijst als hoofdmaaltijd.
Gerda Lamers zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt: