Recept
« Terug naar recepten
Paprikasoep
PT60M
Paprikasoep
Een heerlijk paprikasoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikasoep te bereiden
Verhit de vetstof, fruit hierin de in ringen gesneden uien gedurende 5 minuten. Haal de zaadjes uit de paprika en snij deze in kleine stukjes. De ontvelde en ontpitte tomaten in blokjes snijden. Voeg paprika en tomaten bij de uien en laat 10 minuten onder deksel sudderen. Voeg de warme bouillon toe, breng aan de kook en laat 45 minuten onder deksel zacht koken. Voeg tomatenpuree, oregano, basilicum, peper, zout en paprikapoeder toe. Pureer de soep en laat goed doorwarmen. Dien de soep op en garneer per bord met 1 el. zure room en fijngehakte peterselie.