Recept
« Terug naar recepten
Pasta di Pane met tomaten en gebakken Gamba's
PT30M
Pasta di Pane met tomaten en gebakken Gamba's
Een heerlijk pasta di pane met tomaten en gebakken gamba's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookcursus Restaurant Perbacco
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta di Pane met tomaten en gebakken Gamba's te bereiden
Pasta di Pane:
Zet pan met 1 ltr water op. Neem 100 gram bloem, een snufje zout en peper. Voeg al roerend 300 ml water toe.Goed mengen. Zet koekenpan op laag vuur, zodat de pan goed geleidelijk verwarmd wordt. Voeg de verse kruiden aan het deeg toe.
Vet nu de koekenpan in met een beetje zonnebloemolie. Giet het beslag in een dun laagje in de pan. Flensje moet niet te dik zijn. Als bovenkant droog is het flensje omdraaien. Haal flensje uit de pan en even later zijn ze droog en krokant.
Tomatensaus à la minute:
Snij de tomaatjes doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij de knoflook in een aantal plakjes. Giet olijfolie in het steelpannetje. Fruit de knoflook, pan mag niet te heet worden, anders wordt de knoflook bitter. Knoflook uit de pan halen. Voeg de tomaatjes toe, samen met grof zout en een beetje peper. Lekker laten pruttelen.
Gamba's:
Ontdoe de Gamba's van hun jasje en haal de darmen eruit, door een inkeping in de rug te maken en het zwarte streepje eruit halen. Wrijf de Gamba's in met wat wijnazijn. Zorg dat de koekenpan GOED HEET is en bak dan de Gamba's in zonnebloemolie, maar niet te lang, ze mogen nog een beetje rauw zijn!
Ondertussen gaan de flensjes in de pan met heet water, totdat ze zacht zijn! Leg het flensje onderop het bord, drapeer de Gamba's erop en maak het af met de tomatensaus. Sprenkel tot slot een beetje olijfolie erover.
Eet smakelijk!
De flensjes in de pan met kokend water blancheren.
Zet pan met 1 ltr water op. Neem 100 gram bloem, een snufje zout en peper. Voeg al roerend 300 ml water toe.Goed mengen. Zet koekenpan op laag vuur, zodat de pan goed geleidelijk verwarmd wordt. Voeg de verse kruiden aan het deeg toe.
Vet nu de koekenpan in met een beetje zonnebloemolie. Giet het beslag in een dun laagje in de pan. Flensje moet niet te dik zijn. Als bovenkant droog is het flensje omdraaien. Haal flensje uit de pan en even later zijn ze droog en krokant.
Tomatensaus à la minute:
Snij de tomaatjes doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij de knoflook in een aantal plakjes. Giet olijfolie in het steelpannetje. Fruit de knoflook, pan mag niet te heet worden, anders wordt de knoflook bitter. Knoflook uit de pan halen. Voeg de tomaatjes toe, samen met grof zout en een beetje peper. Lekker laten pruttelen.
Gamba's:
Ontdoe de Gamba's van hun jasje en haal de darmen eruit, door een inkeping in de rug te maken en het zwarte streepje eruit halen. Wrijf de Gamba's in met wat wijnazijn. Zorg dat de koekenpan GOED HEET is en bak dan de Gamba's in zonnebloemolie, maar niet te lang, ze mogen nog een beetje rauw zijn!
Ondertussen gaan de flensjes in de pan met heet water, totdat ze zacht zijn! Leg het flensje onderop het bord, drapeer de Gamba's erop en maak het af met de tomatensaus. Sprenkel tot slot een beetje olijfolie erover.
Eet smakelijk!
De flensjes in de pan met kokend water blancheren.
Anna zegt:
Zal zeker uitnodigen om jullie prachtige "stekkie"
te bezoeken!!:D:D:D
We zijn dan DE kooksite van Nederland en Belgie, maar inmiddels hebben we aardig wat gebruikers over de hele wereld. Erg leuk!:D:D
Zijn je de wekelijkse columns al opgevallen?
Misschien leuk, wat "leesvoer" vanuit Nederland;)
Groetjes,
Anna
KookJij.