Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Ansjovis-Garnalen-Groene Kruiden
PT45M
Pasta met Ansjovis-Garnalen-Groene Kruiden
Een heerlijk pasta met ansjovis-garnalen-groene kruiden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse collega,die in Bergen op Zoom heeft gewerkt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Ansjovis-Garnalen-Groene Kruiden te bereiden
1).Doe in de keukenblender de blaadjes van de koriander, platte peterselie en de munt, verder de bieslook, de knoflook, azijn, 2 eetlepels kappertjes en de olijfolie extra virgine. Draai hiervan een homogene pasta.
2).Kook de pasta al dente in gezouten water in een grote pan. Giet af (bewaar 1 kopje kookvocht) en roer de pasta door de ansjovis pasta. Doe er eventueel nog wat kookvocht door wanneer de pasta dreigt te droog te worden. Roer hierdoor ook de rest van de kappertjes.
3).Bak de garnalen - die uiteraard zijn gepeld en gedarmd - in de rijstolie met de schijfjes citroen.
4).Breng op smaak met veel vers gemalen zwarte peper.
2).Kook de pasta al dente in gezouten water in een grote pan. Giet af (bewaar 1 kopje kookvocht) en roer de pasta door de ansjovis pasta. Doe er eventueel nog wat kookvocht door wanneer de pasta dreigt te droog te worden. Roer hierdoor ook de rest van de kappertjes.
3).Bak de garnalen - die uiteraard zijn gepeld en gedarmd - in de rijstolie met de schijfjes citroen.
4).Breng op smaak met veel vers gemalen zwarte peper.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel de pasta over de voorverwarmde borden en verdeel hierop de gebakken garnalen met de schijfjes citroen. Garneer met een citroenkwart.