KookJij

Pasta met bonen en pesto

Een heerlijk pasta met bonen en pesto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met bonen en pesto te bereiden

Kook de pasta (zie verpakking) giet af en laat een beetje vochtig, doe terug in de pan, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, roer de olie erdoor. Verwarm de uitgelekte bonen met de pesto en room in een steelpan, voeg de hamblokjes toe en blijf roeren tot aan het kookpunt. Meng de saus onder de pasta, garneer met pijnboompitten en basilicum en dien op met geraspte parmezaan.

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

Indien je zelf pesto wil maken hier het recept voor ong. 3 eetlepels.

- 25 gr. basilicum - 10 gr. peterselie - 2 teentjes kn,oflook
- 20 gr. pijnboompitten - 3 el. olijfolie - 2 el. parmezaan.

Hak basilicum en peterselie grof, snij de knoflook in plakjes, doe het geheel in de blender samen met de pijnboompitten, stukjes parmezaan en olijfolie. Pureer tot een fijne massa.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tommeke

tommeke zegt:
Ik denk dat ik niet goed wakker was toen ik dit recept heb doorgegeven, sorry, dus hoop ik dat het goed is aangepast.
Ellebel

Ellebel zegt:
Jeannine, ik zie ook geen room bij de ingredienten staan, hoeveel moet het zijn? Mvg, Ellebel.
tommeke

tommeke zegt:
Sorry, enkel de hamblokjes vergeten te vermeleden. Voor de pesto ben ik er van uitgegaan dat je ofwel zelfgemaakte pesto neemt of kant en klaar uit een potje. Ik zal de aanpassing doen, dank voor de opmerking.
wimk

wimk zegt:
Bij de ingredienten mis ik pijnboompitten, geraspte parmezaan, hamblokjes en basilicum.;)