KookJij

Pasta met een Stoofschotel van Lamsschouder

Stoofschotel is een schotel van moeilijk te garen vlees en/of lastig te garen groentes die langdurig op niet al te hoge temperaturen gegaard moeten worden. Een Tajine is in principe hetzelfde, maar dan alles in 1 pot van aardewerk. Het is een gerecht uit Noord-Afrika (Marokko,Libie,Tunis en Egypte.)
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Mediterrane
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met een Stoofschotel van Lamsschouder te bereiden

  1. LAMSVLEES : Verhit 3 eetlepels roomboter in de gietijzeren pan.
  2. Voeg toe lam, uien, knoflook, kaneel, gember, kunyit, peper, en 1 x 5 cc zeezout. Roer de inhoud van de pan op middelmatig hoog vuur goed dooreen. Doe dit een minuut of 3.
  3. Voeg dan toe het saffraan-water, de bos koreander en 500 cc vers water uit de kraan. Breng dit aan de kook.
  4. Leg een rond stuk bakpapie over de pan en daarop het deksel en laat dit geheel 60 minuten koken.
  5. Gooi de bos koreander weg met het kaneelstokje.
  6. Doe de inhoud van de pan - behoudens 125 cc kookvloeistof - in een kom.even apart.
  7. Voeg de resterende 3 eetlepels roomboter toe en breng de inhoud van de pan aan de kook. Kook net zo lang tot de vloeistof is verdwenen en de boter is overgebleven. Daar gaat dan weer de inhoud van de kom bij (vlees plus kookvloeistof). Hier doen we dan wat zout bij voor de smaak..
  8. Kook de pasta volgens voorschrift al dente.
  9. Doe de pasta in een kom met de geweekte rozijnen en de roomboter en breng op smaak met wat zeezout
  10. Verhit het vlees nog eens door en door.
  11. Verdeel pasta en vlees over de borden en bestrooi met de grof gehakte amandelen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een Rhônewijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst