KookJij

Pasta met gedroogde tomaten

Een heerlijk pasta met gedroogde tomaten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met gedroogde tomaten te bereiden

Kook de spaghetti beetgaar volgens de verpakking.
Goed uitlekken en houd de pasta warm.
Snijd de tomaten en de pancetta fijn.
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.

Verhit de olie in de pan of wok.
Bak hierin de stukjes pancetta 3-4 min. uit tot ze knapperig zijn en neem ze uit de pan.
Fruit de ui en knoflook ca. 3 min. in het spekvet.

Voeg chilivlokken en wijn toe en laat inkoken.
Voeg gedroogde en gezeefde tomaten toe, tomatenpuree en suiker.
Laat de saus ca. 20 min. zachtjes doorkoken en breng op smaak.

Voeg de pancetta en spaghetti toe en verwarm alles nog 3 min.
Verdeel over 4 borden.
Serveer de pasta met basilicum en geraspte kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jolangel

jolangel zegt:
Hoi Happy,

Ik heb ze een keer bij AH gekocht bij de buitenlandse afdeling. Misschien ook bij de toko te verkrijgen.
Eet smakelijk
happy52

happy52 zegt:
Lijkt me een heerlijk recept maar die chilivlokken koop je die gewoon bij de supermarkt?