Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Pesto
PT40M
Pasta met Pesto
Een heerlijk pasta met pesto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Pesto te bereiden
Begin dan met basilicum, zout en knoflookteentje tot een pasta te wrijven.
Voeg dan pijnboompitten en daarna de kaassoorten toe en maak er met de olijfolie een smeuige pasta van.
Eventueel kan de kaas vervangen worden door Nederlandse schapenkaas en oude Goudse kaas.
De basilicum wordt ook wel eens gedeeltelijk door peterselie vervangen.
Schil 2 aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze ca 10 min. in water met zout.
Voeg dan 400 gram pasta toe en laat deze al dente koken.
Giet alles af, doe de pesto erbij en serveer.
Voeg dan pijnboompitten en daarna de kaassoorten toe en maak er met de olijfolie een smeuige pasta van.
Eventueel kan de kaas vervangen worden door Nederlandse schapenkaas en oude Goudse kaas.
De basilicum wordt ook wel eens gedeeltelijk door peterselie vervangen.
Schil 2 aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze ca 10 min. in water met zout.
Voeg dan 400 gram pasta toe en laat deze al dente koken.
Giet alles af, doe de pesto erbij en serveer.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

bertal zegt:
(Anja)
Of het meerwaarde heeft weet ik niet.
Het geeft een bijzondere smaak aan de pasta.:);)
m.v.g. Bert Allers

atijdemanmilani zegt:
Wat is de meerwaarde van aardappelen bij het koken van Pasta?m.vr.gr.Anja.
bertal zegt:
Een vijzel is een stamper die wordt gebruikt om te vermalen en vermengen.
Hij wordt uit hard materiaal vervaardigd, bijvoorbeeld, steen, brons, koper aardewerk of kristal.
Succes met koken.:);)
m.v.g. Bert Allers