Recept
« Terug naar recepten
Pasta met pompoen
PT40M
Pasta met pompoen
Een heerlijk pasta met pompoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker normaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met pompoen te bereiden
- Snij de pompoen in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui in de olijfolie en voeg na 2 minuten de knoflook toe. Snij de peterselie fijn en voeg toe. Laat nog even verder bakken. Voeg de pompoen toe en alles nog een vijftal minuten bakken. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel onder een deksel verder garen tot de pompoen zacht is. Kook in tussentijd de pasta gaar. Laat de pasta goed uitlekken en leg hem in een vuurvaste schaal Snij de ham in blokjes en voeg bij de pompoen. Doe de room bij het pompoenmengsel met de ham en verwarm nog even. Breng dit mengsel op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep dit mengsel over de pasta. Bestrooi de schotel met de Parmezaanse kaas en laat het even gratineren in de oven.