Recept
« Terug naar recepten
Pasta met ricotta en vijgen
PT30M
Pasta met ricotta en vijgen
Een heerlijk pasta met ricotta en vijgen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met ricotta en vijgen te bereiden
Kook de pasta al dente in gezouten water. Snijd de vijgen in partjes en hou apart.
Warm de olijfolie op en fruit hierin de knoflook. Blus met de wijn en het sap van een halve citroen. Voeg de spinazie en 2 el ricotta toe en laat 3 min. sudderen.
Bak de resterende ricotta onder de grill bruin. Voeg aan de spinazie eventueel nog wat vocht toe.
Meng er de pasta onder zodat deze goed omwikkeld is met de saus. Breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zout.
Voeg net voor het serveren de vijgen, de gegrilde ricotta en de geraspte citroenschil toe.
Warm de olijfolie op en fruit hierin de knoflook. Blus met de wijn en het sap van een halve citroen. Voeg de spinazie en 2 el ricotta toe en laat 3 min. sudderen.
Bak de resterende ricotta onder de grill bruin. Voeg aan de spinazie eventueel nog wat vocht toe.
Meng er de pasta onder zodat deze goed omwikkeld is met de saus. Breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zout.
Voeg net voor het serveren de vijgen, de gegrilde ricotta en de geraspte citroenschil toe.