Recept
« Terug naar recepten
Pasta met roomsaus
PT60M
Pasta met roomsaus
Een heerlijk pasta met roomsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Houben
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met roomsaus te bereiden
Als eerste gaan we de schouderham in stukjes snijden; daar deze al gesneden zijn, kun je de lapjes op elkaar leggen en er eerst reepjes van maken en vervolgens blokjes. In een bakje klaarzetten, hetzelfde met het katenspek en het ontbijtspek. Snij de uien ook in blokjes, dan de paprika en ook de courgette in kleine blokjes en afzonderlijk van elkaar in bakjes doen.
Vervolgens nemen we de koekenpan, doen er wat olie in en bakken de katenspek samen met het ontbijtspek aan. Hier kun je de stukjes ook gelijk losroeren, want als je de plakjes op elkaar hebt laten zitten met snijden, worden het blokjes en we willen losse "velletjes" hebben. Na een minuut of 2 doen we de schouderham er ook bij en laten deze 1 à 2 minuten meebakken op gemiddeld vuur.
We pakken nu de sauspan en gieten het vleesmengsel hierin. Zorg er wel voor dat er ook een beetje olie meegaat. Zet deze pan op het kleinste vuur, zodat alles warm blijft.
Vervolgens bakken we in de koekenpan de uien glazig, doen dit bij het vlees en roeren het geheel gelijk om ( Dit blijven we tussendoor de hele tijd even doen om aanbakken tegen te gaan).
Vervolgens bakken we de paprika stukjes en als ze een een beetje gaar beginnen te worden doen we deze ook bij het mengsel.
Ook doen we het met de courgette, eerst in de koekenpan en als deze lekker gebakken is bij het mengsel erbij gieten.
Intussen zetten we de pan voor de pasta met water op en koken de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
De koekenpan is nu niet meer nodig.
We mengen de ingrediënten met elkaar goed door, nemen de flesjes kookroom en gieten dit er ook door. Vervolgens verwarmen we het geheel een minuut of 2 en voegen er vervolgens de geraspte kaas bij. Roer dit goed door zodat de kaas smelt en zo de saus wat bindt. Wordt de saus te dik, doe er dan wat water bij en verwarm het geheel dan nog 1 à 2 minuten extra.
Voeg voor de smaak wat zout, peper en nootmuskaat toe en de saus is klaar.
Je kunt ervoor kiezen om het apart op te dienen maar kunt de pasta ook al met de saus vermengen. Dit maakt niet uit en is allebei even lekker.
Zorg wel dat je de pasta hebt laten schrikken met handwarm water, dit om plakken tegen te gaan.
Eet smakelijk.
Vervolgens nemen we de koekenpan, doen er wat olie in en bakken de katenspek samen met het ontbijtspek aan. Hier kun je de stukjes ook gelijk losroeren, want als je de plakjes op elkaar hebt laten zitten met snijden, worden het blokjes en we willen losse "velletjes" hebben. Na een minuut of 2 doen we de schouderham er ook bij en laten deze 1 à 2 minuten meebakken op gemiddeld vuur.
We pakken nu de sauspan en gieten het vleesmengsel hierin. Zorg er wel voor dat er ook een beetje olie meegaat. Zet deze pan op het kleinste vuur, zodat alles warm blijft.
Vervolgens bakken we in de koekenpan de uien glazig, doen dit bij het vlees en roeren het geheel gelijk om ( Dit blijven we tussendoor de hele tijd even doen om aanbakken tegen te gaan).
Vervolgens bakken we de paprika stukjes en als ze een een beetje gaar beginnen te worden doen we deze ook bij het mengsel.
Ook doen we het met de courgette, eerst in de koekenpan en als deze lekker gebakken is bij het mengsel erbij gieten.
Intussen zetten we de pan voor de pasta met water op en koken de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
De koekenpan is nu niet meer nodig.
We mengen de ingrediënten met elkaar goed door, nemen de flesjes kookroom en gieten dit er ook door. Vervolgens verwarmen we het geheel een minuut of 2 en voegen er vervolgens de geraspte kaas bij. Roer dit goed door zodat de kaas smelt en zo de saus wat bindt. Wordt de saus te dik, doe er dan wat water bij en verwarm het geheel dan nog 1 à 2 minuten extra.
Voeg voor de smaak wat zout, peper en nootmuskaat toe en de saus is klaar.
Je kunt ervoor kiezen om het apart op te dienen maar kunt de pasta ook al met de saus vermengen. Dit maakt niet uit en is allebei even lekker.
Zorg wel dat je de pasta hebt laten schrikken met handwarm water, dit om plakken tegen te gaan.
Eet smakelijk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
hns zegt:
Het is inderdaad niet DE pasta carbonara, maar ik ga het maken.
Je hoort van mij.
Succes Hans:):)
buddy73 zegt:
slaatje zegt:
buddy73 zegt:
dan is dit mijn versie van carbonara; geen echte dus maar een eigentijdse,geheel eigen smaak enzo....:):):)
slaatje zegt:
Groetjes Gerda :p:p:p