Recept
« Terug naar recepten
Pasta met scampi's
PT25M
Pasta met scampi's
Een heerlijk pasta met scampi's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
viva italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met scampi's te bereiden
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, en snij ze dan in reepjes.
Snij de sjalot en de look fijn.
Neem de scampi's en ontdoe ze van het darmkanaal.
Zet een kookpot met water op om de pasta te koken.
Fruit de sjalot in wat olie of boter. Doe er vervolgens de look bij.
Doe er de fijngsneden zongedroogde tomaten bij en een scheut sherry of witte wijn. Laat dit enkele minuten inkoken. Voeg er de room bij en zet op een laag vuur, leg de scampi's in de saus en laat enkele minuten zachtjes gaar worden.
Giet de pasta af en doe ze onder de saus als de scampi's gaar zijn.
Strooi er wat fijngesneden basilicum over en dien op met parmesan
Snij de sjalot en de look fijn.
Neem de scampi's en ontdoe ze van het darmkanaal.
Zet een kookpot met water op om de pasta te koken.
Fruit de sjalot in wat olie of boter. Doe er vervolgens de look bij.
Doe er de fijngsneden zongedroogde tomaten bij en een scheut sherry of witte wijn. Laat dit enkele minuten inkoken. Voeg er de room bij en zet op een laag vuur, leg de scampi's in de saus en laat enkele minuten zachtjes gaar worden.
Giet de pasta af en doe ze onder de saus als de scampi's gaar zijn.
Strooi er wat fijngesneden basilicum over en dien op met parmesan
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
martijnreintjes zegt:
Nelly de Bont zegt: