KookJij

Pasta met Venkel en Kaas

Een heerlijk pasta met venkel en kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met Venkel en Kaas te bereiden

*Verhit de rijstolie en bak daarin de blokjes pancetta uit.Voeg toe de uien,knoflook,lomboks en schijfjes venkel.Fruit dit aan tot de ingredienten zacht geworden zijn.
*Dan toevoegen de kippebouillon,platte peterselie,citoensap en gestampte venkelzaden.Breng dit aan de kook en laat sudderen tot pannetje zowat droog staat.
*Intussen wordt de spaghetti al dente gekookt in ruim gezouten water en al dente afgegoten met bewaring van 1 kopje spaghetti-kookvocht.
*Spaghetti wordt gestort door het pancetta mengsel en goed doorgeroerd.Als het te droog lijkt,kookvocht spaghetti toevoegen om natter geheel te krijgen.Een derde deel van de kaas wordt door de massa geroerd.
OPDIENEN:Met gehakte platte peterselie,geraspte kaas en grof gehakte nootjes
Leg de garnalen bovenop de pasta.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

EVENTUEEL:Toevoegen aan het recept : uitgeplozen chorizo,meebakken met de pancetta.Cashew nootjes vervangen door gepelde en ontvliesde walnoten.
Pittigheid verhogen met sambal Badjak

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst