Als voorgerecht kun je 8 mensen hiermee bedienen en als hoofdgerecht 4 mensen. Geef er dan in het laatste geval een flinke gemixte groene salade bij.
Schenk er een lichte rode Italiaanse wijn bij
a). Barbera
b). Rosé wijn
Recept
« Terug naar recepten
Pasta pijpjes cq rolletjes met kip (cannelloni)
PT75M
Pasta pijpjes cq rolletjes met kip (cannelloni)
Als voorgerecht kun je 8 mensen hiermee bedienen en als hoofdgerecht 4 mensen. Geef er dan in het laatste geval een flinke gemixte groene salade bij.
Schenk er een lichte rode Italiaanse wijn bij
a). Barbera
b). Rosé wijn
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta pijpjes cq rolletjes met kip (cannelloni) te bereiden
1).Doe een beetje olie in een grote pan met dikke bodem en bak daarin de gemalen kip met de gesnipperde knoflook rul.
2).Doe de wijn er bij en laat die al roerend verdwijnen.
3).Haal de pan van het vuur.
4).Roer de ricotta er door en dan de gesnipperde tomaten uit olie.
5).Doe dan de kruiden er door en maak op smaak af met peper en zout.
6).Doe dan de vers geroosterde en gehakte pijnboompitjes er bij.
7).Kook de lasagna vellen of de pastapijpen al dente en laat ze goed uitdruipen.
8a).Vul de lasagna vellen met kippesmurrie (bv 2 eetlepels per vel), rol ze op, leg ze stijf naast elkaar in de ovenschaal, doe de arabiata-saus er over en bestrooi met de Parmezaan en bedek met alu-folie.
8b).Vul de pastapijpen met de kippensmurrie (neem de grote pijpen, waarin je ongeveer 2 eetlepels vulling in kwijt kan), enz. enz.
9).Zet in de oven op 180 graden Celsius en laat dat 45 minuten garen. (Haal wel de folie er af de laatste 10 minuten)
2).Doe de wijn er bij en laat die al roerend verdwijnen.
3).Haal de pan van het vuur.
4).Roer de ricotta er door en dan de gesnipperde tomaten uit olie.
5).Doe dan de kruiden er door en maak op smaak af met peper en zout.
6).Doe dan de vers geroosterde en gehakte pijnboompitjes er bij.
7).Kook de lasagna vellen of de pastapijpen al dente en laat ze goed uitdruipen.
8a).Vul de lasagna vellen met kippesmurrie (bv 2 eetlepels per vel), rol ze op, leg ze stijf naast elkaar in de ovenschaal, doe de arabiata-saus er over en bestrooi met de Parmezaan en bedek met alu-folie.
8b).Vul de pastapijpen met de kippensmurrie (neem de grote pijpen, waarin je ongeveer 2 eetlepels vulling in kwijt kan), enz. enz.
9).Zet in de oven op 180 graden Celsius en laat dat 45 minuten garen. (Haal wel de folie er af de laatste 10 minuten)