Recept
« Terug naar recepten
Pastabombe
PT90M
Pastabombe
Een heerlijk pastabombe recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
italiaanse kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastabombe te bereiden
Spaghetti beetgaar koken in ruim water met zout, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ingevette schaal bestrooien met paneermeel. Oven voorverwarmen op 200 graden. Olie verhitten en spekblokjes 5 minuten bakken. Sjalotje, knoflook en paddestoelen op hoog vuur 5 minuten meebakken. Courgettes toevoegen en 5 minuten meebakken. Vocht zoveel mogelijk laten verdampen. Pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin roosteren. Tomatenblokjes, mozzarella en pijnboompitjes door het groentemengsel roeren. Spaghetti op smaak brengen met peper. Bombe vullen: tegen binnenkant van kom dikke laag spaghetti drukken. Groentemengsel erin scheppen. Eieren loskloppen met zout, peper, basilicum en helft van de parmezaansekaas. Eiermengsel over de vulling van de spaghetti schenken en de ret van de parmezaanse kaas erover strooien. Bombe in het midden van de oven 50-60 minuten bakken, 5 minuten laten afkoelen en dan storten.