Recept
« Terug naar recepten
Pastataart met bloemkool en spinazie
PT80M
Pastataart met bloemkool en spinazie
Nog wat spinazie of een halve bloemkool in de koelkast. Combineer ze met macaroni, giet alles in een grote springvorm, en je krijgt een heel verrassende pastataart. De mortadella, ricotta en Parmezaanse kaas zorgen voor de Italiaanse touch.
Vervang de mortadella eens door gerookte zalm, pancetta of rauwe (parma)ham. Of laat de worst gewoon weg, voor een vegetarische versie.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastataart met bloemkool en spinazie te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze kort in gezouten water. Giet af en spoel ze onder koud stromend water; ze moeten nog knapperig zijn.
Kook de pasta in gezouten water. Neem de tijd aangegeven op de verpakking min twee minuten, de pasta gaart daarna nog verder in de oven.
Was twee derde van de spinazie (200 g), laat ze uitlekken en snijd de blaadjes grof.
Klop de eieren los met ricotta en room.
Snijd de mortadella in blokjes.
Meng de eieren met mortadella, bloemkool en spinazie. Rasp er de Parmezaanse kaas bij en kruid met citroensap, veel peper en nootmuskaat. Proef of er nog zout bij moet; de mortadella en parmezaan zijn al redelijk zout.
Vet een springvorm in met olijfolie en vul met het mengsel.
Zet de taart in de voorverwarmde oven en laat 30 minuten bakken.
Was de rucola en de rest van de spinazie.
Laat uitlekken.
Meng met een likje olijfolie en een scheutje azijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Haal de taart uit de oven en ga rond de buitenkant met een mes. Verdeel ze in punten en serveer met de salade.
Hilde Dumont zegt: