Je kunt hierbij thee drinken of bier.
Als er wijn bij wordt geschonken hou het dan op een droge jonge rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Pastei Tutup (Indische Aardappel-Gehaktschotel)
PT105M
Pastei Tutup (Indische Aardappel-Gehaktschotel)
Volgens mijn schoonmoeder zaliger werd dit gerecht bereid, wanneer men zin had in Hollands eten in het oude Nederlands Indie. Men gaf er ook erwtjes en worteltjes bij met champignons.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastei Tutup (Indische Aardappel-Gehaktschotel) te bereiden
- Aardappels in weinig water gaar koken en uit laten stomen.
- Dan de aardappels pureren en kookroom en boter er door verwerken.
- Op smaak brengen met zout.
- Verhit de olie in een flinke pan met dikke bodem en fruit daarin aan de uien, knoflook, de prei.
- Zodra de uien zacht en glazig worden het gehakt toevoegen en rul bakken.
- Wanneer de roze kleur van het vlees is verdwenen de rest van de kruiden en het zout er bij doen en goed doorroeren.
- Pas op het allerlaatst de selderie er door roeren.
- Vet een oven schaal goed in en bestrooi met paneermeel.
- Doe dan 1/3 de deel van de puree op de bodem en bestrooi met paneermeel.
- Dan de helft van het gehakt er op, bestrooien met paneermeel en weer 1/3 de deel van de puree daarop, bestrooid met een beetje paneermeel.
- Dan de rest van het gehakt er op, bestrooid met iets paneermeel en tenslotte de rest van de puree er op, bestrooid met flink wat paneermeel, waarop wat klontjes boter.
- Dit geheel gaat ± 30 minuten in de oven.
- Geef hierbij doperwtjes en worteltjes plus een salade.