Recept
« Terug naar recepten
pasteitje met hamragout
PT10M
pasteitje met hamragout
Een heerlijk pasteitje met hamragout recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Caroline Overman
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
www.lekkerwijntje.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe pasteitje met hamragout te bereiden
Zet de lege pasteibakjes in een warme oven, ca. 80gr.
Verwarm de boter in een hapjespan; bak ham en uitjes samen tot er kleur op komt. Roer er vervolgens de bloem door.
Zet de pan 2 minuten van het vuur, zodat de bloem goed gaar wordt.
Daarna gaat de bouillon erbij. Al roerend aan de kook brengen tot er een dikke saus ontstaat. Breng die op smaak met peper, kerriepoeder en wat aroma. Schep de doperwtjes erdoor. Op het laatst gaat de slagroom erbij.
Vul de bakjes heel royaal en strooi er de gesnipperde peterselie op.
Verwarm de boter in een hapjespan; bak ham en uitjes samen tot er kleur op komt. Roer er vervolgens de bloem door.
Zet de pan 2 minuten van het vuur, zodat de bloem goed gaar wordt.
Daarna gaat de bouillon erbij. Al roerend aan de kook brengen tot er een dikke saus ontstaat. Breng die op smaak met peper, kerriepoeder en wat aroma. Schep de doperwtjes erdoor. Op het laatst gaat de slagroom erbij.
Vul de bakjes heel royaal en strooi er de gesnipperde peterselie op.