KookJij

Pastilla met aardappelen

Een heerlijk pastilla met aardappelen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastilla met aardappelen te bereiden

1. Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet ze af, laat ze kort opdrogen op het vuur en dan afkoelen.
2. Spoel de prei, snij het wit in ringetjes.
3. Snij de kip in reepjes. Besprenkel ze met citroensap en vermeng ze met de ras el hanout. Kruid ze met peper en zout.
4. Bestrijk een grote bakvorm met olijfolie. Bestrijk de vellen brickdeeg aan beide kanten lichtjes met olijfolie.
5. Leg twee vellen deeg op elkaar in de vorm. Schep er de helft van de aardappelen in. Schep daarbovenop de kip en de prei. Dek af met de rest van de aardappelen. Leg daarop de twee resterende vellen brickdeeg. Vouw de rand naar binnen en druk aan.
6. Bestrijk het brickdeeg nog eens lichtjes met olijfolie. Bak de pastilla 10 tot 15 minuten in het midden van een warme oven van 175°C. Serveer bij voorkeur lauw.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo alle twee, brickdeeg is filter dun deeg gemaakt van gemalen , gegaard griesmeel. Filodeeg heeft meer een struktuur van bladerdeeg.Allé dat veronderstel ik toch kan ook mis zijn hé. Groetjes van ons 3 :);):p
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ik denk dat brickdeeg hetzelfde is als bladerdeeg maar ik ben niet zeker.
Ras el hanout zijn gemixte kruiden, verkrijgbaar bij Marokaanse slagers.
sandoria42

sandoria42 zegt:
Wat is brickdeeg? En wat is ras el hanout? Het recept lijkt me heerlijk maar ik wil graag wat meer informatie. Alvast bedankt