Recept
« Terug naar recepten
Pastilla met aardappelen
PT55M
Pastilla met aardappelen
Een heerlijk pastilla met aardappelen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastilla met aardappelen te bereiden
1. Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet ze af, laat ze kort opdrogen op het vuur en dan afkoelen.
2. Spoel de prei, snij het wit in ringetjes.
3. Snij de kip in reepjes. Besprenkel ze met citroensap en vermeng ze met de ras el hanout. Kruid ze met peper en zout.
4. Bestrijk een grote bakvorm met olijfolie. Bestrijk de vellen brickdeeg aan beide kanten lichtjes met olijfolie.
5. Leg twee vellen deeg op elkaar in de vorm. Schep er de helft van de aardappelen in. Schep daarbovenop de kip en de prei. Dek af met de rest van de aardappelen. Leg daarop de twee resterende vellen brickdeeg. Vouw de rand naar binnen en druk aan.
6. Bestrijk het brickdeeg nog eens lichtjes met olijfolie. Bak de pastilla 10 tot 15 minuten in het midden van een warme oven van 175°C. Serveer bij voorkeur lauw.
2. Spoel de prei, snij het wit in ringetjes.
3. Snij de kip in reepjes. Besprenkel ze met citroensap en vermeng ze met de ras el hanout. Kruid ze met peper en zout.
4. Bestrijk een grote bakvorm met olijfolie. Bestrijk de vellen brickdeeg aan beide kanten lichtjes met olijfolie.
5. Leg twee vellen deeg op elkaar in de vorm. Schep er de helft van de aardappelen in. Schep daarbovenop de kip en de prei. Dek af met de rest van de aardappelen. Leg daarop de twee resterende vellen brickdeeg. Vouw de rand naar binnen en druk aan.
6. Bestrijk het brickdeeg nog eens lichtjes met olijfolie. Bak de pastilla 10 tot 15 minuten in het midden van een warme oven van 175°C. Serveer bij voorkeur lauw.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lizemie2 zegt:
Ras el hanout zijn gemixte kruiden, verkrijgbaar bij Marokaanse slagers.
sandoria42 zegt:
derbyke zegt: