Recept
« Terug naar recepten
Pastinaaksoep
PT40M
Pastinaaksoep
Een heerlijk pastinaaksoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastinaaksoep te bereiden
1. Fruit de uisnippers in een koffielepel boter of olijfolie. Voeg pastinaak en aardappelen toe. Schep goed om. Doe er de gevogeltefond bij. Laat 30 minuten zacht koken onder deksel.
2. Bak de broodblokjes goudbruin in boter of olie. Meng met de kervel.
3. Mix de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat opnieuw tot tegen de kook aan komen.
4. Verdeel de croutons over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete soep bij. Serveer meteen.
2. Bak de broodblokjes goudbruin in boter of olie. Meng met de kervel.
3. Mix de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat opnieuw tot tegen de kook aan komen.
4. Verdeel de croutons over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete soep bij. Serveer meteen.