Recept
« Terug naar recepten
Pastoorhaasjes
PT45M
Pastoorhaasjes
Een heerlijk pastoorhaasjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
tineke van Meeuwen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
taste of life
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastoorhaasjes te bereiden
Pel en snipper de knoflook. Kneuzen mag ook. Kneus de jeneverbessen en kruidnagels. Snijd de varkenshaasjes in mooie gelijke medaillons.
Meng rozemarijn, knoflook, jeneverbessen, laurier, kruidnagels, rode wijn en azijn. Schenk deze marinade over de varkensmedaillons. Dek de medaillons af met folie en laat ze één nacht in de koelkast marineren.
Dep het vlees droog met keukenpapier en omwikkel om elke medaillon een plakje spek. Zet vast met keukentouw. Verhit boter in een koekenpan en bak de medaillons ca. 4 minuten. Haal ze uit de pan en gaar ze verder in de oven op 100 graden ca. 10 minuten.
Laat de marinade inkoken. Voeg suiker en de jus of fond toe als de marinade is ingekookt. Bind het eventueel met een beetje maïzena.
Meng rozemarijn, knoflook, jeneverbessen, laurier, kruidnagels, rode wijn en azijn. Schenk deze marinade over de varkensmedaillons. Dek de medaillons af met folie en laat ze één nacht in de koelkast marineren.
Dep het vlees droog met keukenpapier en omwikkel om elke medaillon een plakje spek. Zet vast met keukentouw. Verhit boter in een koekenpan en bak de medaillons ca. 4 minuten. Haal ze uit de pan en gaar ze verder in de oven op 100 graden ca. 10 minuten.
Laat de marinade inkoken. Voeg suiker en de jus of fond toe als de marinade is ingekookt. Bind het eventueel met een beetje maïzena.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
boomer zegt:
Brenda zegt: