KookJij

Patate Arraganate

Een heerlijk patate arraganate recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Patate Arraganate te bereiden


Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de aardappelen, uien en tomaten met een mandoline fijn. Ikzelf zet de mandoline voor de aardappelen op 2 en voor de ui en tomaten op 1. Dit geeft heel dunne schijfjes, maar zeker een toegevoegde waarde voor je ovenschotel.
Doe wat olie in een ovenschotel. Leg er dakpansgewijs een laagje aardappelschijfjes in. Besprenkel met peper, zout, oregano en basilicum. Bedek met een laagje rode ui en tomaat en besprenkel met wat olijfolie. Werk zo verder tot de ingrediënten allemaal in de schotel liggen, te eindigen met een laagje tomaat.
Werk af met de overige olijfolie en de witte wijn. Bedek met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten verder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst