Recept
« Terug naar recepten
Patate Arraganate
PT90M
Patate Arraganate
Een heerlijk patate arraganate recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Patate Arraganate te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de aardappelen, uien en tomaten met een mandoline fijn. Ikzelf zet de mandoline voor de aardappelen op 2 en voor de ui en tomaten op 1. Dit geeft heel dunne schijfjes, maar zeker een toegevoegde waarde voor je ovenschotel.
Doe wat olie in een ovenschotel. Leg er dakpansgewijs een laagje aardappelschijfjes in. Besprenkel met peper, zout, oregano en basilicum. Bedek met een laagje rode ui en tomaat en besprenkel met wat olijfolie. Werk zo verder tot de ingrediënten allemaal in de schotel liggen, te eindigen met een laagje tomaat.
Werk af met de overige olijfolie en de witte wijn. Bedek met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten verder.