Gebruiken als broodbeleg, smeersel op crackertjes, enz.
Recept
« Terug naar recepten
Paté van kippenlever
PT180M
Paté van kippenlever
Een heerlijk paté van kippenlever recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paté van kippenlever te bereiden
1).Bak de ui en knoflook glazig in de rijstolie.
2).Voeg hier aan toe. zout, peper, koriander, tijm, rozemarijn en "glace de viande" en roer dit goed door het uien-knoflook-mengsel.
3).Vervolgens de klein gehakte kippenlevers toevoegen en al roerend meebakken tot ze allemaal zijn verkleurd en een bruinige tint hebben gekregen.
4).Breng dan de inhoud van de pan over in een blender maatbeker.
5).In de leeggemaakte pan de madeira inkoken tot de helft en bij de kippenlevers storten.
6).De roomboter bij de levers doen en met de keukenmachine een gladde massa draaien.
7).Op het laatst de Cognac toevoegen en nog eens goed mengen met de blender
8).Breng de massa over in een glazen schaal en dek af met huishoudfolie en zet minimaal 2 uur weg in de koelkast.
2).Voeg hier aan toe. zout, peper, koriander, tijm, rozemarijn en "glace de viande" en roer dit goed door het uien-knoflook-mengsel.
3).Vervolgens de klein gehakte kippenlevers toevoegen en al roerend meebakken tot ze allemaal zijn verkleurd en een bruinige tint hebben gekregen.
4).Breng dan de inhoud van de pan over in een blender maatbeker.
5).In de leeggemaakte pan de madeira inkoken tot de helft en bij de kippenlevers storten.
6).De roomboter bij de levers doen en met de keukenmachine een gladde massa draaien.
7).Op het laatst de Cognac toevoegen en nog eens goed mengen met de blender
8).Breng de massa over in een glazen schaal en dek af met huishoudfolie en zet minimaal 2 uur weg in de koelkast.
hns zegt: