Recept
« Terug naar recepten
Patrijs met schorsenerenpuree
PT50M
Patrijs met schorsenerenpuree
Een heerlijk patrijs met schorsenerenpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eric Swaghoven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Patrijs met schorsenerenpuree te bereiden
Doe de helft van de boter in de braadpan en bak de patrijzen, die van binnen gepeperd en gezouten zijn, mooi aan.
Dan de rest van de boter toevoegen en in de voorverwarmde oven van 190 graden C. zetten, ongeveer 20 min.
Na een kwartier de braadboter met een lepel over de patrijzen gieten, zodat die niet uitdrogen.
Serveer de patrijs in z'n geheel of haal het borstvlees van het bot en de pootjes eraf.
Garneer eventueel met schorseneren die dun gesneden zijn op een snijmachine of mandoline en gefrituurd in de olie op 160 graden.
PUREE:
De schorseneren goed schoon wassen, schillen en grof in stukken snijden.
De aardappels ook schillen en snijden.
Dit even bij elkaar even onder de kraan goed afspoelen zodat de groenten niet meer plakken.
Opzetten met water, zoveel dat ze net onder staan.
Sjalotjes, een beetje zout en het laurierblaadje toevoegen, goed gaar koken en dan afgieten.
Voeg de room nu toe en laat dit nog even aan de kook komen.
Pers het nu door een bolzeef en breng de puree met peper en zout op smaak
Dan de rest van de boter toevoegen en in de voorverwarmde oven van 190 graden C. zetten, ongeveer 20 min.
Na een kwartier de braadboter met een lepel over de patrijzen gieten, zodat die niet uitdrogen.
Serveer de patrijs in z'n geheel of haal het borstvlees van het bot en de pootjes eraf.
Garneer eventueel met schorseneren die dun gesneden zijn op een snijmachine of mandoline en gefrituurd in de olie op 160 graden.
PUREE:
De schorseneren goed schoon wassen, schillen en grof in stukken snijden.
De aardappels ook schillen en snijden.
Dit even bij elkaar even onder de kraan goed afspoelen zodat de groenten niet meer plakken.
Opzetten met water, zoveel dat ze net onder staan.
Sjalotjes, een beetje zout en het laurierblaadje toevoegen, goed gaar koken en dan afgieten.
Voeg de room nu toe en laat dit nog even aan de kook komen.
Pers het nu door een bolzeef en breng de puree met peper en zout op smaak