Recept
« Terug naar recepten
Pecan-apple pie
PT105M
Pecan-apple pie
Een heerlijk pecan-apple pie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pecan-apple pie te bereiden
Verwarm de melk tot handwarmte. Kneed een soepel deeg van de bloem, suiker, gist, melk, boter en het ei. Vorm het tot een bal, leg het deeg in een kom en laat het afgedekt ca. 30 minuten rijzen.
Rol ¾ van het deeg uit, zodat deze in de vlaaivorm/springvorm past. Leg het deeg in de ingevette en met bloem bestoven vorm en prik de bodem in met een vork. Laat het deeg in de vorm nog ca. 20 minuten rusten.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Maak intussen de vulling: Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Klop in een ruime kom de eieren los met de vanillesuiker, suiker, ahornsiroop, kaneel en het zout. Schep de appelblokjes erdoor. Vul de vorm met het mengsel. Bestrooi het met de grof gehakte pecannoten. Rol het achtergehouden deeg dun uit en versier de taart met het deeg. Bak de taart in ca. 40 minuten goudbruin. Klop de slagroom met de suiker luchtig en schep de munt erdoor. Serveer de muntroom bij de pecan/apple pie
Rol ¾ van het deeg uit, zodat deze in de vlaaivorm/springvorm past. Leg het deeg in de ingevette en met bloem bestoven vorm en prik de bodem in met een vork. Laat het deeg in de vorm nog ca. 20 minuten rusten.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Maak intussen de vulling: Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Klop in een ruime kom de eieren los met de vanillesuiker, suiker, ahornsiroop, kaneel en het zout. Schep de appelblokjes erdoor. Vul de vorm met het mengsel. Bestrooi het met de grof gehakte pecannoten. Rol het achtergehouden deeg dun uit en versier de taart met het deeg. Bak de taart in ca. 40 minuten goudbruin. Klop de slagroom met de suiker luchtig en schep de munt erdoor. Serveer de muntroom bij de pecan/apple pie