Recept
« Terug naar recepten
Penne met citroencourgette en kip
PT20M
Penne met citroencourgette en kip
Een heerlijk penne met citroencourgette en kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Penne met citroencourgette en kip te bereiden
- Was de courgettes en snijd in blokjes. Hak het knoflookteentje fijn.
- Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
- Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook en voeg dan de courgetteblokjes toe.
- Schil de citroen, verwijder de pitjes en harde vliesjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Kook de penne gaar in ongeveer 10 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng de courgette op smaak met de kruiden. Voeg de citroenstukjes toe, roer even om en voeg dan de suiker toe. Roer het geheel goed door elkaar, laat nog even bakken (zet het vuur niet te laag) zodat de citroen wat vocht verliest en ook wat indampt.
- Voeg tegen het einde de kipfilet toe aan de courgette en warm nog 2 à 3 minuten goed door.
- Giet de pasta af en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel ook het courgette/kip-mengsel over de borden en strooi vervolgens de geraspte kaas erover. Geef eventueel nog wat extra smaak aan het gerecht met een scheut ketchup.
- Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
- Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook en voeg dan de courgetteblokjes toe.
- Schil de citroen, verwijder de pitjes en harde vliesjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Kook de penne gaar in ongeveer 10 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng de courgette op smaak met de kruiden. Voeg de citroenstukjes toe, roer even om en voeg dan de suiker toe. Roer het geheel goed door elkaar, laat nog even bakken (zet het vuur niet te laag) zodat de citroen wat vocht verliest en ook wat indampt.
- Voeg tegen het einde de kipfilet toe aan de courgette en warm nog 2 à 3 minuten goed door.
- Giet de pasta af en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel ook het courgette/kip-mengsel over de borden en strooi vervolgens de geraspte kaas erover. Geef eventueel nog wat extra smaak aan het gerecht met een scheut ketchup.
Mijn kookverhaal (L Broers)
Voor een vegetarische variant heb ik vegetarische worstjes in schijfjes gesneden en in een aparte kleine koekenpan gebakken. Vervolgens dit samengevoegd met de groente.