KookJij

Penne met citroencourgette en kip

Een heerlijk penne met citroencourgette en kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Penne met citroencourgette en kip te bereiden

- Was de courgettes en snijd in blokjes. Hak het knoflookteentje fijn.
- Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
- Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook en voeg dan de courgetteblokjes toe.
- Schil de citroen, verwijder de pitjes en harde vliesjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Kook de penne gaar in ongeveer 10 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng de courgette op smaak met de kruiden. Voeg de citroenstukjes toe, roer even om en voeg dan de suiker toe. Roer het geheel goed door elkaar, laat nog even bakken (zet het vuur niet te laag) zodat de citroen wat vocht verliest en ook wat indampt.
- Voeg tegen het einde de kipfilet toe aan de courgette en warm nog 2 à 3 minuten goed door.
- Giet de pasta af en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel ook het courgette/kip-mengsel over de borden en strooi vervolgens de geraspte kaas erover. Geef eventueel nog wat extra smaak aan het gerecht met een scheut ketchup.

Mijn kookverhaal (L Broers)

Voor een vegetarische variant heb ik vegetarische worstjes in schijfjes gesneden en in een aparte kleine koekenpan gebakken. Vervolgens dit samengevoegd met de groente.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst