Recept
« Terug naar recepten
Pennette met saucijs en doperwtjes
PT30M
Pennette met saucijs en doperwtjes
Een heerlijk pennette met saucijs en doperwtjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Italiaans kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pennette met saucijs en doperwtjes te bereiden
Zet een grote pan water met wat zout op het vuur.Doe als het water kookt,de doperwtjes er in en kook ze beetgaar.Maak ondertussen de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.Verwarm in de koekenpan 2 eetlepels olie en een klontje boter en fruit hierin de preiringen tot ze zacht zijn.Doe de in stukjes gesneden worst er bij en bak de worst lekker bruin.Blus af met witte wijn.Voeg,als de wijn verdampt is,de room en enkele draadjes saffraan toe.kook de pennette beetgaar in het water van de doperwtjes,giet af.Doe de pasta en de erwtjes in de pan met saus,draai het vuur eventjes hoog en schud het geheel door elkaar.Serveer de pennette met geraspte Grana.