KookJij

Pepesan Ikan (vis gerecht)

Een heerlijk pepesan ikan (vis gerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: www.kookotheek.com
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pepesan Ikan (vis gerecht) te bereiden

Vijzel de kruiden fijn, knoflook, lomboks, trassi en kemirinootjes met wat zout.
Verhit de olie en fruit dit mengsel ca. 3 minuten. Schenk 1½ dl water in de pan en voeg de santen toe.
Breng aan de kook en zet dan wat lager en ± 7-10 minuten laten sudderen.
Van het vuur halen en af laten koelen.
Leg de vis in de koude saus en laat die 2½ uur marineren.
Knip bananenblad op formaat en leg de vis op zo'n stuk blad met wat marinade.
Vouw het blad met de vis dicht en maak een pakketje met tandenstokertjes.
Smoor de vis pakketjes in ca. 45 minuten gaar in een oven van 200°C.
Pakketjes pas open maken aan tafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst