KookJij

Pepra watra deluxe (pittige vis-maaltijdsoep)

Een heerlijk pepra watra deluxe (pittige vis-maaltijdsoep) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pepra watra deluxe (pittige vis-maaltijdsoep) te bereiden

Breng de zalm, prei, ui, tomaat, piment, Madame Jeanette, zout, peper, wijn en ± 7 dl water aan de kook
en laat dit ± 20 minuten zachtjes trekken.
Zeef daarna de bouillon.
Voeg eerst de inktvis en dan de mosselen aan de bouillon toe.
Verdeel de zalm in stukjes en leg die in de soep.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grilleer de mulfilets en gamba's ca 4 minuten.
Schep de bouillon in borden en leg de mul en de gamba's erin.
Garneer met lenteui en limoenschil.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kees v.d.Essenburg

Kees v.d.Essenburg zegt:
Tepin is op dit moment de heetste peper ter wereld! In de VS. noemt men dit Mexicaanse ras de “Gringo-killer”. De vruchtjes zijn klein, rond en nauwelijks 1 cm groot. De rijpe vrucht is bruinrood. De plant doet er 7 maanden over. De zaden worden uit het wild verzameld, kiemduur kan 1-3 maanden zijn. 50.000 HS !!! Ter vergelijk; een
Madamme Jeanette peper is 3000HS,HS is een schaal die de sterkte van een peper aangeeft,
Je kunt deze pepers zelf zaaien maar zijn via internet ook wel te verkrijgen;)