KookJij

Perkedel pan

Een heerlijk perkedel pan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Reutel.nl - Y. van Veen 201211
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perkedel pan te bereiden

Schil de aardappelen en kook gaar.
Laat de aardappelen afkoelen.
Warm de oven voor op 175° C.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Maak het gehakt aan met de fijngemaakte aardappel, eieren, uien, knoflook, peper, zout en wat nootmuskaat.
Druk het gehakt in een ovenvaste schaal.
Schenk er de ketjap op en steek de kruidnagels erin.
Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Hans,
Ik ken wel frikadelpan maar van perkedel/perketel pan had ik nog nooit van gehoord. Zag wel dat het er een broertje/zusje van was.
hns

hns zegt:
Leuk gerecht!! Grappig dat Perketel, Indonesisch is voor fricandel. grten Hans:p:p