Recept
« Terug naar recepten
Perkedel pan
PT75M
Perkedel pan
Een heerlijk perkedel pan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Reutel.nl - Y. van Veen 201211
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perkedel pan te bereiden
Schil de aardappelen en kook gaar.
Laat de aardappelen afkoelen.
Warm de oven voor op 175° C.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Maak het gehakt aan met de fijngemaakte aardappel, eieren, uien, knoflook, peper, zout en wat nootmuskaat.
Druk het gehakt in een ovenvaste schaal.
Schenk er de ketjap op en steek de kruidnagels erin.
Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar worden.
Laat de aardappelen afkoelen.
Warm de oven voor op 175° C.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Maak het gehakt aan met de fijngemaakte aardappel, eieren, uien, knoflook, peper, zout en wat nootmuskaat.
Druk het gehakt in een ovenvaste schaal.
Schenk er de ketjap op en steek de kruidnagels erin.
Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar worden.
brinkie1970 zegt:
Ik ken wel frikadelpan maar van perkedel/perketel pan had ik nog nooit van gehoord. Zag wel dat het er een broertje/zusje van was.