Recept
« Terug naar recepten
Peterseliesoep
PT20M
Peterseliesoep
Een heerlijk peterseliesoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peterseliesoep te bereiden
Was de peterselie, snij deze fijn, snij aardappel in blokjes.
Verhit boter, stoof de peterselie even aan, voeg blokjes aardappel toe, overgiet met bouillon. Laat het geheel 20 min. zacht koken. Pureer de soep in de blender, breng op smaak met peper en zout. Dien warm op met 1 el. room per bord.
Verhit boter, stoof de peterselie even aan, voeg blokjes aardappel toe, overgiet met bouillon. Laat het geheel 20 min. zacht koken. Pureer de soep in de blender, breng op smaak met peper en zout. Dien warm op met 1 el. room per bord.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Een deel van de peterseliesteeltjes mag bij de soep.