Recept
« Terug naar recepten
Piccata verde
PT30M
Piccata verde
Een heerlijk piccata verde recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Piccata verde te bereiden
1. Snij de kalfslapjes in vier. Kruid ze met peper en zout en bestuif ze lichtjes met bloem. Bak ze 1 minuut aan beide kanten in een koekenpan, in olijfolie.
2. Hak de spinazieblaadjes en de tuinkers fijn. Stoof ze samen kort aan in een nootje boter. Voeg er de wijn aan toe. Kruid met een mespunt dragon, peper en zout. Laat 5 minuten zacht koken.
3. Vermeng, van het vuur af, met de helft van de gemalen kaas en roer mooi glad. Klop het ei los met de room en het citroenscap. Schenk bij de saus en roer weer mooi glad.
4. Leg de kalfslapjes in een lichtjes ingevette ovenschotel. Lepel er de saus bij. Bestrooi met de rest van de gemalen parmezaan en zet 20 minuten in de oven op 175°C. Serveren met fijne pasta.
2. Hak de spinazieblaadjes en de tuinkers fijn. Stoof ze samen kort aan in een nootje boter. Voeg er de wijn aan toe. Kruid met een mespunt dragon, peper en zout. Laat 5 minuten zacht koken.
3. Vermeng, van het vuur af, met de helft van de gemalen kaas en roer mooi glad. Klop het ei los met de room en het citroenscap. Schenk bij de saus en roer weer mooi glad.
4. Leg de kalfslapjes in een lichtjes ingevette ovenschotel. Lepel er de saus bij. Bestrooi met de rest van de gemalen parmezaan en zet 20 minuten in de oven op 175°C. Serveren met fijne pasta.