Recept
« Terug naar recepten
Picknickgerechten
PT30M
Picknickgerechten
Een heerlijk picknickgerechten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Picknickgerechten te bereiden
Voor 10 stuks:
Boter, 75g roomkaas en basilicum door elkaar roeren. 125g roomkaas,zwarte olijven,10 groene olijven,ansjovisfilets,kappers,zongedroogde tomaten en olijfolie tot pasta pureren. Op smaak brengen met zout en peper. 10 plakjes salami met de basilicumboter besmeren. Uit elk sneetje brood een rondje snijden et grootte van salamiplakje.Brood op de besmeerde salami leggen. Op de resterende 10 plakjes salami een dikke laag olijvencreème smeren. Plakjes salami met besmeerde kant op brood leggen. Aan 10 coctailprikkers een groene olijf steken en door de sandwiches steken. Smakelijk!
Avocado-zalm sandwiches.
Voor 12 stuks
Ingrediënten :
50 g gerookte zalmsnippers
1 pakje roomkaas met mierikswortel
zout en peper
100 g gerookte zalm
6 witte boterhammen
2 avocado's
sap van een halve citroen
Bereiding :
Zalmsnippers pureren. erdoor roeren: roomkaas, zout en peper. Plakken gerookte zalm op plasticfolie leggen. Bestrijken met de zalmpuree. Zalm met behulp van de folie oprollen. In de koelkast zetten ( ongeveer 1 uur).Uit de boterhammen 12 rondjes snijden. Avocado's halveren, pit verwijderen en schillen.In plakken snijden en met citroensap besprenkelen.Op brood plakjes avocado schikken. Van de zalmrol de folie verwijderen.Met een scherp mes in plakken van 1 cm snijden. Op de avocado leggen. Smakelijk!
Gevuld brood
De vulling kan vooraf gemaakt worden, maar het brood kan je best vlak voor het serveren opvullen.
Ingrediënten :
3 paprika's
1 aubergine
zout en peper
5 lepels olijfolie
3 artisjokbodems
1 teentje knoflook
100 g mortadella
100 g zwarte olijven
100 g geraspte kaas
basilicum (verse)
peterselie
rode wijnazijn
1 rond turks brood
1 salade
Bereiding :
Snij de aubergine en de olijven in dunne plakjes.Oven voorverwarmen op 200°.Paprika's in de oven roosteren onder de grill tot het vel zwart is. Het vel verwijderen en het vruchtvlees in stukken snijden.De aubergineschijven met zout bestrooien en in een vergiet 30 minuten laten uitlekken. Daarna afspoelen, droogdeppen en in olie bruinbakken. Snij daarna de aubergine in reepjes. In een kom aubergine mengen met paprika's,artisjok,look,mortadella,olijven,kaas, zout en peper,basilicum,peterselie,3 lepels olie en de wijnazijn. Brood horizontaal doorsnijden en in het midden iets uithollen. Onderste helft met sla bekleden.Vul het brood met het groentenmengsel. Bovenste helft erop leggen. Het brood met een touw dichtbinden,bovenop een strik maken. In punten gesneden serveren. Smakelijk!
Boter, 75g roomkaas en basilicum door elkaar roeren. 125g roomkaas,zwarte olijven,10 groene olijven,ansjovisfilets,kappers,zongedroogde tomaten en olijfolie tot pasta pureren. Op smaak brengen met zout en peper. 10 plakjes salami met de basilicumboter besmeren. Uit elk sneetje brood een rondje snijden et grootte van salamiplakje.Brood op de besmeerde salami leggen. Op de resterende 10 plakjes salami een dikke laag olijvencreème smeren. Plakjes salami met besmeerde kant op brood leggen. Aan 10 coctailprikkers een groene olijf steken en door de sandwiches steken. Smakelijk!
Avocado-zalm sandwiches.
Voor 12 stuks
Ingrediënten :
50 g gerookte zalmsnippers
1 pakje roomkaas met mierikswortel
zout en peper
100 g gerookte zalm
6 witte boterhammen
2 avocado's
sap van een halve citroen
Bereiding :
Zalmsnippers pureren. erdoor roeren: roomkaas, zout en peper. Plakken gerookte zalm op plasticfolie leggen. Bestrijken met de zalmpuree. Zalm met behulp van de folie oprollen. In de koelkast zetten ( ongeveer 1 uur).Uit de boterhammen 12 rondjes snijden. Avocado's halveren, pit verwijderen en schillen.In plakken snijden en met citroensap besprenkelen.Op brood plakjes avocado schikken. Van de zalmrol de folie verwijderen.Met een scherp mes in plakken van 1 cm snijden. Op de avocado leggen. Smakelijk!
Gevuld brood
De vulling kan vooraf gemaakt worden, maar het brood kan je best vlak voor het serveren opvullen.
Ingrediënten :
3 paprika's
1 aubergine
zout en peper
5 lepels olijfolie
3 artisjokbodems
1 teentje knoflook
100 g mortadella
100 g zwarte olijven
100 g geraspte kaas
basilicum (verse)
peterselie
rode wijnazijn
1 rond turks brood
1 salade
Bereiding :
Snij de aubergine en de olijven in dunne plakjes.Oven voorverwarmen op 200°.Paprika's in de oven roosteren onder de grill tot het vel zwart is. Het vel verwijderen en het vruchtvlees in stukken snijden.De aubergineschijven met zout bestrooien en in een vergiet 30 minuten laten uitlekken. Daarna afspoelen, droogdeppen en in olie bruinbakken. Snij daarna de aubergine in reepjes. In een kom aubergine mengen met paprika's,artisjok,look,mortadella,olijven,kaas, zout en peper,basilicum,peterselie,3 lepels olie en de wijnazijn. Brood horizontaal doorsnijden en in het midden iets uithollen. Onderste helft met sla bekleden.Vul het brood met het groentenmengsel. Bovenste helft erop leggen. Het brood met een touw dichtbinden,bovenop een strik maken. In punten gesneden serveren. Smakelijk!