Recept
« Terug naar recepten
Pikante calzone met pepperoni
PT25M
Pikante calzone met pepperoni
Een heerlijk pikante calzone met pepperoni recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante calzone met pepperoni te bereiden
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Zeef het bakmeel en het zout in een kom.
Voeg boter toe en meng met je vingers tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim.
Maak een holte in het midden en giet tweederde van de melk erin.
Goed mengen tot een zachte deegmassa, zo nodig met toevoeging van de resterende melk.
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht en kneed licht tot het glad is.
Rol het deeg uit tot een cirkel van 25 cm en leg het op bakpapier.
Besmeer een helft van de circel met tomatenpuree.
Leg daarop blokjes tomaat, basilicum, oregano, chilipeper, ricotta, ui, zwarte olijven en pepperoni.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de randen licht met losgeklopt ei.
Vouw het deeg dicht, zodat de vulling helemaal bedekt is en druk de randen goed op elkaar.
Bestrijk met de rest van het ei en prik een gaatje in het midden met een vork.
Bak de calzone 20 - 25 min. in de oven tot hij mooi bruin is.
Zeef het bakmeel en het zout in een kom.
Voeg boter toe en meng met je vingers tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim.
Maak een holte in het midden en giet tweederde van de melk erin.
Goed mengen tot een zachte deegmassa, zo nodig met toevoeging van de resterende melk.
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht en kneed licht tot het glad is.
Rol het deeg uit tot een cirkel van 25 cm en leg het op bakpapier.
Besmeer een helft van de circel met tomatenpuree.
Leg daarop blokjes tomaat, basilicum, oregano, chilipeper, ricotta, ui, zwarte olijven en pepperoni.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de randen licht met losgeklopt ei.
Vouw het deeg dicht, zodat de vulling helemaal bedekt is en druk de randen goed op elkaar.
Bestrijk met de rest van het ei en prik een gaatje in het midden met een vork.
Bak de calzone 20 - 25 min. in de oven tot hij mooi bruin is.
Jeroen zegt: