Recept
« Terug naar recepten
Pikante Turkse kip (stoofgerecht)
PT90M
Pikante Turkse kip (stoofgerecht)
Een heerlijk pikante turkse kip (stoofgerecht) recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Isabella, een vriendin van ons
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante Turkse kip (stoofgerecht) te bereiden
Gebruik de helft van het flesje saus om de kip in te marineren samen met de geperste knoflook en 1 el olijfolie, minimaal 2 uur laten staan op een koele plek.
Verwarm de boter en de rest van de olie en bak hierin de kipblokjes rondom op niet te hoog vuur aan. Haal ze uit de pan en houd even apart.
Fruit in het achtergebleven vet de uien, knoflook, peper, paprika, sumuc, tomatenblokjes (zonder sap, deze later toevoegen met de yoghurt , kruiden en rest van het flesje saus) een minuutje al omscheppend en blus af met de bouillon.
Breng dit tegen de kook en doe de kip terug in de pan, laat op rustig vuur 1,5 uur heel zachtjes stoven.
Voeg de yoghurt en verse kruiden en dus de rest van het flesje saus toe en laat dit nog een paar minuten heel rustig doorwarmen, dan de pan op tafel en smullen! Eet smakelijk!!!
Verwarm de boter en de rest van de olie en bak hierin de kipblokjes rondom op niet te hoog vuur aan. Haal ze uit de pan en houd even apart.
Fruit in het achtergebleven vet de uien, knoflook, peper, paprika, sumuc, tomatenblokjes (zonder sap, deze later toevoegen met de yoghurt , kruiden en rest van het flesje saus) een minuutje al omscheppend en blus af met de bouillon.
Breng dit tegen de kook en doe de kip terug in de pan, laat op rustig vuur 1,5 uur heel zachtjes stoven.
Voeg de yoghurt en verse kruiden en dus de rest van het flesje saus toe en laat dit nog een paar minuten heel rustig doorwarmen, dan de pan op tafel en smullen! Eet smakelijk!!!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Recept van Isabella Yilsun, een goeie vriendin van ons wat regelmatig op tafel komt, superlekker met rijst en een frisse salade!!
Erwin Delano zegt:
PS: wel goede kipfilet nemen he, niet van die kiloknallers ;-)