KookJij

Pikante Turkse kip (stoofgerecht)

Een heerlijk pikante turkse kip (stoofgerecht) recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Mediterrane
Bron: Isabella, een vriendin van ons
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante Turkse kip (stoofgerecht) te bereiden

Gebruik de helft van het flesje saus om de kip in te marineren samen met de geperste knoflook en 1 el olijfolie, minimaal 2 uur laten staan op een koele plek.

Verwarm de boter en de rest van de olie en bak hierin de kipblokjes rondom op niet te hoog vuur aan. Haal ze uit de pan en houd even apart.
Fruit in het achtergebleven vet de uien, knoflook, peper, paprika, sumuc, tomatenblokjes (zonder sap, deze later toevoegen met de yoghurt , kruiden en rest van het flesje saus) een minuutje al omscheppend en blus af met de bouillon.
Breng dit tegen de kook en doe de kip terug in de pan, laat op rustig vuur 1,5 uur heel zachtjes stoven.
Voeg de yoghurt en verse kruiden en dus de rest van het flesje saus toe en laat dit nog een paar minuten heel rustig doorwarmen, dan de pan op tafel en smullen! Eet smakelijk!!!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Recept van Isabella Yilsun, een goeie vriendin van ons wat regelmatig op tafel komt, superlekker met rijst en een frisse salade!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Hoi Cors, nee hoor als je het echt maar wel op een sudderpitje zet zodat de kip echt heel langzaam gaart en voldoende onderstaat. Hierdoor wordt ze juist heel erg sappig; als je het te kort, te droog en op te hoog vuur doet, heb je de kans idd dat de kip droog wordt. Vriendelijke groetjes, Erwin.
PS: wel goede kipfilet nemen he, niet van die kiloknallers ;-)
Cors Koopman

Cors Koopman zegt:
Is 1,5 uur stoven voor kip niet heel erg lang?