Recept
« Terug naar recepten
Pilaf met Garnalen
PT120M
Pilaf met Garnalen
Een heerlijk pilaf met garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pilaf met Garnalen te bereiden
1).Maak een marinade van de 6 eetlepels olijfolie, het citroensap, de uitgeperste 8 teentjes knoflook en zout + peper naar smaak en doe hierin de koploze garnalen. Roer dit regelmatig om en laat 1 uur marineren.
2).Maak een homogeen mengsel van de ketumbar, djinten, djahé, kaneel en kruidnagel en deel in tweeën.
3).Doe 1 helft van de kruiden in 3 eetlepels olijfolie, roer tot een pasta en besmeer daarmee de karbonaadjes en laat die ook ± 1 uur marineren.
4).Verhit in een grote pan met dikke bodem de rest van de olijfolie en fruit daarin aan de uien en knoflook tot ze glazig zien. er dan de andere helft bij van het kruidenmengsel.
5).Nu mag de rijst er bij. Goed omroeren totdat alle rijstkorrels er glazig gaan uitzien.
De sinaasappelrasp er bij doen.
6).Onder veel roeren wordt nu in een kleine 20 minuten de bouillon aan de pan toegevoegd. De rijst zal dan ongeveer gaar zijn.
Nu roeren we de tomaten en de doperwten er door.
7).De pan met deksel gaat dan de oven in om de zaak warm te houden.
8).Na 1 uur worden de karbonaadjes in een anti aanbakpan gedaan om bruin te bakken en langzaam te garen.
9).Op het laatst worden de garnalen snel aangefruit in een hete pan om ze roze te laten kleuren.
10).De pan uit de oven halen, de korianderblaadjes door de rijst roeren en eventueel de Nam Prik Pao.
Klaar om op te dienen.
2).Maak een homogeen mengsel van de ketumbar, djinten, djahé, kaneel en kruidnagel en deel in tweeën.
3).Doe 1 helft van de kruiden in 3 eetlepels olijfolie, roer tot een pasta en besmeer daarmee de karbonaadjes en laat die ook ± 1 uur marineren.
4).Verhit in een grote pan met dikke bodem de rest van de olijfolie en fruit daarin aan de uien en knoflook tot ze glazig zien. er dan de andere helft bij van het kruidenmengsel.
5).Nu mag de rijst er bij. Goed omroeren totdat alle rijstkorrels er glazig gaan uitzien.
De sinaasappelrasp er bij doen.
6).Onder veel roeren wordt nu in een kleine 20 minuten de bouillon aan de pan toegevoegd. De rijst zal dan ongeveer gaar zijn.
Nu roeren we de tomaten en de doperwten er door.
7).De pan met deksel gaat dan de oven in om de zaak warm te houden.
8).Na 1 uur worden de karbonaadjes in een anti aanbakpan gedaan om bruin te bakken en langzaam te garen.
9).Op het laatst worden de garnalen snel aangefruit in een hete pan om ze roze te laten kleuren.
10).De pan uit de oven halen, de korianderblaadjes door de rijst roeren en eventueel de Nam Prik Pao.
Klaar om op te dienen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Verdeel de rijst over de voorverwarmde borden en geef daarbij de garnalen en de karbonade.