KookJij

Pilav

Een heerlijk pilav recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pilav te bereiden

Kipfilet in blokjes snijden. Ui pellen en fijn snipperen,Ananas en perziken in blokjes snijden sap bewaren,dan knoflook boven de kip uitpersen sambal peper zout enketjap aan de kip toevoegen, en goed door mekaar roeren . Laat dit een uurtje marineren . Nu de boter in een pan doen en bruin laten worden, kip met de kruiden toevoegen en onder voortdurend roeren bruin bakken. Vuur temperen en de uien toevoegen, deze 2 minuten mee fruiten, hierna het sap van het fruit, azijn suiker tomatenpuree tomatenketchuptoevoegen dit alles 30 min laten pruttelen.Als het te dun is kun je het binden met wat maizena.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Dat kan natuurlijk ook. Je kunt verschillende fruitsoorten gebruiken, al is de perzik standaard erg lekker. Denk bv. eens aan mango of (gewelde) pruimen;)
Kies wel een fruit met body.
Succes!
Groet,
Anna
KookJij.
gerard

gerard zegt:
Kan je het ook zonder perzik maken?
Claudia

Claudia zegt:
Hoi. het klopt niet dat dit echt pilav van turkije is. want in turkije is pilav de rijst alleen bruin en wit door elkaar. :)
Monique

Monique zegt:
Hoi. Ik vind Pilav heel lekker. Ik mag alleen geen scherpe kruiden. Beetje zout en peper mag wel. Kan ik dan ook een zoete pilav maken met behulp van de perzikken?
Groetjes van Monique
Annechien

Annechien zegt:
Hoi,

Alwer lang gelden in mijn studententijd nam ik kennis van pilaf(v). Ik vond het waanzinnig lekker. door de jaren heen is het gerecht "vergeten" geraakt. tijdens mijn werk, ik geef les, was er een momnet waarop ik met mijn leerlingen mijn en hun lievelingseten besprak. Een van oorsprong Marokaanse leerling noemde het gerecht Pilaf. Ik enthousiast, of ik het recpet mocht hebben. Kreeg ik, wel een stuk of tien van verschillende leerlingen, Turkse, Marokkaanse, Griekse en Nederlandse. Alle recepten verschillend. Tja, ik ben maar gegaan voor wat ik dacht dat het lekkerste was. Maar wat is nu echt! Alle lerlingen claimden dat die van hun de echte was en dat het een echt..... gerecht was. Ik op internet. Gen duidelijkheid. en toen bedacht ik me in eens.....op hoeveel manieren eten "echte" nederlanders boerenkool? Ik eet het met worst, van unox, jus, augurkjes en citrenzuur. uit ervaring weet ik dat veel mensen dit een bizarre combi vinden, maar het is voor mij echte boerenkool.
volgens mij is het mer en kwestie van smaak dan van "echt".
Kay

Kay zegt:
Wat een vreemd recept, klinkt meer als een kip allegaartje dan als Pilav. Er hoort helemaal geen ananas en tomatenketchup in pilav te zitten.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Lambert dit recept heb ik van een vriendin geregen.
Lambert

Lambert zegt:
Dit is niet de echte pilav want mijn recept komt uit Turkije dus geen nederlands recept waar haal je het vandaan?