Recept
« Terug naar recepten
Pilav
PT40M
Pilav
Een heerlijk pilav recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pilav te bereiden
Kipfilet in blokjes snijden. Ui pellen en fijn snipperen,Ananas en perziken in blokjes snijden sap bewaren,dan knoflook boven de kip uitpersen sambal peper zout enketjap aan de kip toevoegen, en goed door mekaar roeren . Laat dit een uurtje marineren . Nu de boter in een pan doen en bruin laten worden, kip met de kruiden toevoegen en onder voortdurend roeren bruin bakken. Vuur temperen en de uien toevoegen, deze 2 minuten mee fruiten, hierna het sap van het fruit, azijn suiker tomatenpuree tomatenketchuptoevoegen dit alles 30 min laten pruttelen.Als het te dun is kun je het binden met wat maizena.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Claudia zegt:
Monique zegt:
Groetjes van Monique
Annechien zegt:
Alwer lang gelden in mijn studententijd nam ik kennis van pilaf(v). Ik vond het waanzinnig lekker. door de jaren heen is het gerecht "vergeten" geraakt. tijdens mijn werk, ik geef les, was er een momnet waarop ik met mijn leerlingen mijn en hun lievelingseten besprak. Een van oorsprong Marokaanse leerling noemde het gerecht Pilaf. Ik enthousiast, of ik het recpet mocht hebben. Kreeg ik, wel een stuk of tien van verschillende leerlingen, Turkse, Marokkaanse, Griekse en Nederlandse. Alle recepten verschillend. Tja, ik ben maar gegaan voor wat ik dacht dat het lekkerste was. Maar wat is nu echt! Alle lerlingen claimden dat die van hun de echte was en dat het een echt..... gerecht was. Ik op internet. Gen duidelijkheid. en toen bedacht ik me in eens.....op hoeveel manieren eten "echte" nederlanders boerenkool? Ik eet het met worst, van unox, jus, augurkjes en citrenzuur. uit ervaring weet ik dat veel mensen dit een bizarre combi vinden, maar het is voor mij echte boerenkool.
volgens mij is het mer en kwestie van smaak dan van "echt".
Kay zegt:
Lambert zegt:
Anna zegt:
Kies wel een fruit met body.
Succes!
Groet,
Anna
KookJij.