Recept
« Terug naar recepten
Pindasoep
PT20M
Pindasoep
Een heerlijk pindasoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pindasoep te bereiden
Was de prei en snijd deze in ringen. Pel de ui en snipper deze. Verhit de olie en fruit hierin de prei en ui. Roer de bloem erdoor. Voeg de bouillon en de melk toe en kook de soep zachtjes 5 minuten. Roer de pindakaas, de tomatenketchup, de sambal oelek en de ketjap manis door de soep. Voeg naar smaak peper en zout toe. Hak de pinda’s grof en strooi ze voor het serveren over de soep.
anoniemo zegt:
:p:) Had ik al een keer op, maar had het recept nog niet, mooi handig dus!