Recept
« Terug naar recepten
Pisang goreng- bananenbeignets
PT20M
Pisang goreng- bananenbeignets
Een heerlijk pisang goreng- bananenbeignets recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Koken op z'n Indonesisch
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pisang goreng- bananenbeignets te bereiden
Zeef de bloem met het zout boven een kom. Klop de eidooier los met 1,2 dl water en schenk dit al roerende bij de bloem; roer tot een glad beslag. Pel de bananen, snijd ze in stukken van ± 8 cm en snijd die overlangs doormidden. Verhit de frituurolie tot 180°C. Doop de stukken banaan in het beslag, laat ze wat uitdruipen en frituur ze, niet te veel tegelijk, in ± 3 minuten goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.