KookJij

Pittig gekruide hachee

Een heerlijk pittig gekruide hachee recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ons Jiri's oma Toos
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittig gekruide hachee te bereiden

Wrijf het vlees in met peper, zout en de chiliflakes en laat dit even op het vlees inwerken.

Verwarm de boter en de olie en bak hierin de vlessblokjes rondom bruin aan. Voeg de sjalotjes, knoflook en peper toe en bak die eventjes mee. Blus het af met de ketjaps en de bouillon en laat het tegen de kook aan 2,5 uur stoven, roer regelmatig een keertje door. Voeg dan de kokosmelk en de fijngesneden kruiden toe en laat nog eventjes doorpruttelen tot de saus wat gebonden is.
Dan is het een kwestie van de pan op tafel en smullen maar van deze hachee met een Indische touch.. Eet smakelijk, selamet makan!!!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Uit de keuken van oma Toos, van ons Jiri (en inmiddels ook wel een beetje mijn oma..) en hiermee kom je met gemak de koudere dagen door!

Lekker met rijst of nasi en eventueel nog wat gestoomde groente erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Hoi Tanja, fijn om te lezen dat het je lekker lijkt. Is het ook hoor, alleen de Indische naam.. Zal het eens aan Toos - mijn vriendje's oma- vragen, van haar heb ik het recept en voor haar is dit gewone hachee.... Ongetwijfeld een daging-recept, maar welke ;-) Ik laat het je weten! Vriendelijke groeten, Erwin.
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Dit recept lijkt me heerlijk, ik ben dol op de Indonesische keuken en op gestoofd rundvlees. Heeft het nog een Indonesische naam? Kun je de gembersiroop evt. vervangen door verse gember of Dahé?