Uit de keuken van oma Toos, van ons Jiri (en inmiddels ook wel een beetje mijn oma..) en hiermee kom je met gemak de koudere dagen door!
Lekker met rijst of nasi en eventueel nog wat gestoomde groente erbij.
Recept
« Terug naar recepten
Pittig gekruide hachee
PT150M
Pittig gekruide hachee
Een heerlijk pittig gekruide hachee recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ons Jiri's oma Toos
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig gekruide hachee te bereiden
Wrijf het vlees in met peper, zout en de chiliflakes en laat dit even op het vlees inwerken.
Verwarm de boter en de olie en bak hierin de vlessblokjes rondom bruin aan. Voeg de sjalotjes, knoflook en peper toe en bak die eventjes mee. Blus het af met de ketjaps en de bouillon en laat het tegen de kook aan 2,5 uur stoven, roer regelmatig een keertje door. Voeg dan de kokosmelk en de fijngesneden kruiden toe en laat nog eventjes doorpruttelen tot de saus wat gebonden is.
Dan is het een kwestie van de pan op tafel en smullen maar van deze hachee met een Indische touch.. Eet smakelijk, selamet makan!!!
Verwarm de boter en de olie en bak hierin de vlessblokjes rondom bruin aan. Voeg de sjalotjes, knoflook en peper toe en bak die eventjes mee. Blus het af met de ketjaps en de bouillon en laat het tegen de kook aan 2,5 uur stoven, roer regelmatig een keertje door. Voeg dan de kokosmelk en de fijngesneden kruiden toe en laat nog eventjes doorpruttelen tot de saus wat gebonden is.
Dan is het een kwestie van de pan op tafel en smullen maar van deze hachee met een Indische touch.. Eet smakelijk, selamet makan!!!
Erwin Delano zegt: