Allereerst de peper: als je de Mme Jeannet niet kent.. let er mee op die is echt heel erg pittig!! Je kunt haar ook in d'r geheel in mee laten stoven en er later uithalen, of anders een Spaans pepertje gebruiken die heeeel wat milder is :-)
Wij zijn geoefende pittige eters dus zelfs Jeannet - zij het in heel kleine stukjes gesneden - gaat bij ons het maagje in ;-)
ps; de peper is vernoemd naar Madamme Jeannet, een pittige hoerenmadam uit Suriname zo is me verteld :-)
Eet dit lekker met rijst en kouseband (of spercieboontjes) met een glas verfrissend bier of wijn..
Recept
« Terug naar recepten
Pittige Indisch-Surinaamse runderstoofschotel
PT180M
Pittige Indisch-Surinaamse runderstoofschotel
Een heerlijk pittige indisch-surinaamse runderstoofschotel recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Oma Toos, de oma van Jiri
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Indisch-Surinaamse runderstoofschotel te bereiden
Wrijf het vlees royaal in met de specerijen en laat de smaken even opelkaar intrekken (ca half uurtje).
Smelt de boter en bak hierin de vleesblokken rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd even warm onder alufolie.
Bak de uien, peper, knoflook, kerriepoeder, foeliepoeder en de tomatenpuree hier eventjes in aan en blus dit af met de bouillon.
Breng het tegen de kook, doe het vlees terug in de pan en stoof op laag vuur 3 uur tot het vlees super gaar is en uit elkaar begint te vallen tijdens doorroeren van de pan (regelmatig doen). Roer er de kokosmelk door samen met de fijngesneden kruiden en laat nog eventjes doorsudderen en iets binden.
Dan de pan op tafel en lekker eten, het is echt heel erg lekker!! Eet smakelijk, ngjang sweetie!!!
Smelt de boter en bak hierin de vleesblokken rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd even warm onder alufolie.
Bak de uien, peper, knoflook, kerriepoeder, foeliepoeder en de tomatenpuree hier eventjes in aan en blus dit af met de bouillon.
Breng het tegen de kook, doe het vlees terug in de pan en stoof op laag vuur 3 uur tot het vlees super gaar is en uit elkaar begint te vallen tijdens doorroeren van de pan (regelmatig doen). Roer er de kokosmelk door samen met de fijngesneden kruiden en laat nog eventjes doorsudderen en iets binden.
Dan de pan op tafel en lekker eten, het is echt heel erg lekker!! Eet smakelijk, ngjang sweetie!!!
Erwin Delano zegt: