Recept
« Terug naar recepten
Pittige Indische rundvleesstoofpot
PT150M
Pittige Indische rundvleesstoofpot
Een heerlijk stoofpotje, serveer met gekookte aardappels of rijst.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Petra Wiggers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Indische rundvleesstoofpot te bereiden
Snij het vlees in flinke dobbelstenenen en wentel ze door de bloem. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Bereidingswijze:
Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook hierin lichtbruin. Voeg de Spaanse peper en de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!
Bereidingswijze:
Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook hierin lichtbruin. Voeg de Spaanse peper en de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerrie Peters zegt:
Verder is dit idd. een prima en lekker recept !!
Petra Wiggers zegt:
Dit is een recept dat ik in november 2004 op Smulweb heb geplaatst. Een zelf bedacht recept. Ik vind het niet erg dat je recepten overneemt, maar dan wel heel graag met [b]bronvermelding[/b]. Dit wordt gezien als diefstal en zal ik dan ook doorgeven.