KookJij

Pittige kippenragout

Een heerlijk pittige kippenragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige kippenragout te bereiden

Warm de oven voor op 220 graden.
Dep de plakjes stokbrood door de olijfolie bak deze tot ze lichtbruin zijn af in de oven.

Verwarm een pan voor voeg een scheut vloeibare boter toe.
Zet de kippenbout om en om even aan.
Voeg de sambal, knoflook, scheutje ketjap manis, tijm, en de kerriepoeder, en dan de 500 ml water.
Laat dit op een laag vuur garen met een deksel op de pan tot het kippenvlees los laat van het bot.

Haal de kip uit de pan en laat het afkoelen, pluk dan de vlees in kleine stukjes en bewaar dit.
Haal de laurier en knoflook uit de bouillon en laat ook de bouillon afkoelen.

Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de bloem aan toe laat de bloem alroerende garen tot een massa.
Voeg beetje voor beetje alroerende de bouillon toe, blijf herhalen tot je een dikke saus (ragout) heb.
Breng de ragout op smaak met zout.
Schep de kippenvlees door de ragout en voeg wat peterselie (of basilicum) toe.

Leg op iedere bord drie plakjes brood en schep op iedere plak wat ragout.
Strooi nog wat peterselie of gedroogde kruiden als garnering over de borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marianne

marianne zegt:
Heerlijk !!