KookJij

Pittige pronkbonen met roast potatoes

Pittige pronkbonen en aardappeltjes uit de oven. Heerlijk met een stukje vis, vlees of vegaburger.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept en het kookboek: Kook Ook
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige pronkbonen met roast potatoes te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de aardappelen en snijd deze in parten. Doe de parten in een kom met olie en schep de aardappelen om zodat ze goed bedekt zijn met olie. Breng op smaak met zout en paprikapoeder.
3. Leg de parten in een ovenschaal en laat de aardappelen op een rooster in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar worden. Schep de aardappelen een paar keer om. Besprenkel de aardappelparten ca. 10 minuten voor het verstrijken van de bereidingstijd met balsamicoazijn.
4. Snij de pronkbonen fijn en kook de pronkbonen ca. 8 minuten.
5. Snipper de ui en fruit deze, voeg de sambal toe en bak dit even mee. Voeg na enkele minuten de afgegoten pronkbonen toe.
6. Serveer de aardappelen met het pronkbonengerecht en vlees, vis of vegaburger naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemijn

Willemijn zegt:
De definitie van pronkers is nogal streekgebonden. Bij ons heten dat "snijbonen". Pronkers zijn bij ons heel grote witte bonen (zonder de dop).
annette

annette zegt:
Goed idee voor vandaag! De spekbonen die in mijn tuin groeien lenen zich hier ook voor. Vanavond dit recept op onze bordjes! Dankjewel en eh eigenlijk ook die aardappels op deze manier: lekker makkelijk..;)
Anna

Anna zegt:
Ik gruwel van pronkers:p Maar dit gerechtje ziet er overheerlijk uit:D Misschien toch maar weer eens een poging wagen. :D;)