Recept
« Terug naar recepten
Pizza met kazen van bij ons en gerookte heilbot
PT10M
Pizza met kazen van bij ons en gerookte heilbot
Een heerlijk pizza met kazen van bij ons en gerookte heilbot recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza met kazen van bij ons en gerookte heilbot te bereiden
Meng de ingrediënten voor het deeg in een mengkom. Kneed op een met bloem bestoven werkvlak tot een mooi elastisch geheel. Verdeel het deeg in 8 porties en rol er bolletjes van. Laat een nacht rusten in de koelkast.
Bestuif de deegballetjes met bloem en trek het deeg tussen de vingertippen open tot een zo groot mogelijke diameter. Leg het deeg in een ovenschaal. Prik met een vork in het deeg om te voorkomen dat de pizza tijdens het bakken gaan rijzen.
Snipper de sjalot en de look fijn. Fruit glazig in olijfolie. Snipper intussen ook de peterselie fijn en kneus de pijnboompitten onder een zware pan. Haal de pan met de uien van het vuur en doe er de peterselie en de pijnboompitten bij. Kruid met peper en zout en meng er de beide kaassoorten door.
Verdeel de pesto over de pizzabodems en bak in 6 tot 7 minuten krokant in een oven op 220°C.
Voor de salade gebruiken we de jonge takjes uit het hart van een witte selder. Snijd de selder fijn en meng door de sla. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn.
Bestuif de deegballetjes met bloem en trek het deeg tussen de vingertippen open tot een zo groot mogelijke diameter. Leg het deeg in een ovenschaal. Prik met een vork in het deeg om te voorkomen dat de pizza tijdens het bakken gaan rijzen.
Snipper de sjalot en de look fijn. Fruit glazig in olijfolie. Snipper intussen ook de peterselie fijn en kneus de pijnboompitten onder een zware pan. Haal de pan met de uien van het vuur en doe er de peterselie en de pijnboompitten bij. Kruid met peper en zout en meng er de beide kaassoorten door.
Verdeel de pesto over de pizzabodems en bak in 6 tot 7 minuten krokant in een oven op 220°C.
Voor de salade gebruiken we de jonge takjes uit het hart van een witte selder. Snijd de selder fijn en meng door de sla. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn.